Frågvisa människor

Som jag nämnde tidigare är jag trött på frågor. Dock är jag medveten om att de förekommer så idag när jag har tillräckligt mycket tålamod och energi, tänkte jag ta och besvara de allra vanligaste.

  • För det första…Ja! ALLA människor kan bli naturister. Det spelar ingen roll varifrån i världen du kommer. Jag träffar människor från många olika kulturer och med olika typer av jobb, från rörmokaren till avdelningschefen.
  • Är det populärt? Nja, det beror på vilken del av världen man tittar på. I Sverige är det mycket acceptabelt, men i länder som Irak, Iran, USA och t.ex. Kina, så finns det ännu inte speciellt många nakenstränder och i vissa länder är det totalt förbjudet att vistas utan kläder bland människor.
  • Hur är det på campingar och badstränder? Det här är en mycket vanlig fråga som jag får, där människor undrar om man MÅSTE vara naken under hela tiden man är där. Det måste man verkligen inte. Det finns inget som helst krav på att du MÅSTE vara naken, däremot bör du ha en öppen syn mot andra människor som lever sitt liv nakna där.
  • Om det är farligt att vistas naken ibland? Ja. Vädret i Sverige är ju inte direkt varmt året runt så visst kan kroppen ta skada av alldeles för kallt väder. Sommaren kan också bjuda på en hel del starka strålar, så året runt gäller det att tänka smart och ta hand om sin kropp. Det finns inget skönare än att få känna luften mot den nakna huden, men självklart kan vi bli solbrända eller få köldskador. Vi är inte utomjordingar.
  • Vad är en naturists mål? Det beror helt enkelt på vem man frågar. Många naturister eller nudister har som mål att förespråka nakenhet och få andra människor att ändra livsstil. Jag kan ärligt säga att jag inte bryr mig det minsta om andra människor, utan är bara glad att jag har hittat en livsstil som gör mig lycklig och lugn. Vad andra människor vill göra med sina liv, är helt upp till dem själva.